Achtergrondmuziek

Dat er muziek op de achtergrond speelt wordt soms niet eens opgemerkt. Het betekent ook niet dat live muziek altijd hard of luid moet zijn. Het optreden kan gewoon door een enkele act worden gedaan, zoals een vrouw die popliedjes zingt in de hoek van het restaurant of een gitarist die langs de tafels gaat. Als je van plan bent een Mexicaanse avond te organiseren kun je kiezen voor een mariachi band of een latin duo op Gigstarter. Hou er wel rekening mee; hoe meer muzikanten, hoe luider het geluid zal zijn voor de klanten.

Neem de klant mee op reis

Live muziekoptredens neemt mensen mee op reis. De melodieën kunnen je helemaal meevoeren naar een andere tijd en plaats waar alles mooi, vredig en romantisch is. Of waar alles een groot feest en veel plezier is. Hoe dan ook, voor een paar uur, kunnen jouw klanten hun banen, kinderen, exen en problemen waarmee ze wellicht mee te maken hebben voor even vergeten. Door bijvoorbeeld een coverband met hits uit de jaren zestig in te huren, kun je een melancholische en fijne sfeer creëren.

Trek nieuwe klanten aan

Live muziek boeken voor jouw café kan ook nieuwe klanten triggeren om binnen te komen. Bovendien zullen de fans van de lokale band zeer waarschijnlijk op komen dagen voor jouw evenement. Het boeken van muzikanten kan jouw publiek en community verbreden. Tot slot, geef niet op. Ook al zijn er wellicht een aantal uitdagingen de eerste keer, zoals de sound check of afspraken concreet maken etc. Elke keer dat je een live muziek evenement organiseert wordt je er beter in!