Bewust zijn van de impact van onze "gezonde omgeving" is belangrijk voor onze gezondheid. In zorgomgevingen controleren we ook de geluidsomgeving voor degenen voor wie we zorg verlenen.

Geluid beïnvloedt ons te allen tijde op cellulair niveau. Stille trillingen hebben ook invloed op ons, maar deze blog zal voornamelijk gaan over geluid en muziek, met verwijzingen naar de andere bronnen van trillingen. Geluidsgolven staan ​​voortdurend in wisselwerking met ons lichaam en onze geest. Vaak is het alsof geluiden om onze aandacht strijden, en zonder het zelfs maar te weten, veroorzaakt dit een emotioneel, mentaal en fysiologisch stressvol effect.

Zoals we weten, zijn mensen in verschillende mate gevoelig voor geluidsfrequenties. Er is een engagement met deze frequenties. Onze hersenen en psyche filteren voortdurend de informatie, bijvoorbeeld de oven gaat aan en maakt zijn geluiden, en we slapen er vredig doorheen. Het alarm op de klok wekt ons. We gaan de keuken binnen en de koelkast neuriet zijn begroeting. Als we de dag beginnen met diep ademhalen om onze cellen van zuurstof te voorzien, en uitademen met een eenvoudig, kalmerend gezoem of "Ahhh", kunnen we de dag ontspannen en kalm verwelkomen.

De betekenissen van woorden hebben hun eigen frequenties, en deze woorden die door het hele lichaam trillen, produceren een verzorgende reactie, zoals een moeder die voor haar baby neuriet of zingt. Dus ademen we "Vrede", "Liefde", "Vreugde" uit om onze eigen interne, reinigende douche te creëren. Onze hersenen beginnen op hun beurt, net als het licht aandoen, de bio/elektrische/chemische reactie op de geluiden en frequenties van die woorden. Probeer "Ik ben vrede - ik ben liefde - ik ben vreugde."

Het brein is als een computer, die de rapporten zal geven op basis van de informatie die we invoeren. Onze dag begint dus met vrede, liefde en vreugde. In de voorlichting die we geven aan de jeugd en volwassen vrijwilligers van Bessie's Hope, leggen we uit dat de hersenen voor de gek gehouden kunnen worden. Het kent het verschil niet tussen een gebeurtenis op dit moment en de herinnering aan de gebeurtenis. Het wordt druk met het verspreiden van de chemicaliën, zoals hierboven beschreven. Wanneer onze vrijwilligers helpen een gelukkige herinnering te creëren voor de ouderen die we dienen in verpleeghuizen en begeleide woongemeenschappen, worden lichaam en geest overladen met dezelfde "feel good"-chemicaliën als toen de "echte" gebeurtenis plaatsvond, bijv. 60 jaar geleden dansen met hun eerste liefde.

Evenzo kunnen de hersenen worden geprogrammeerd om onze dag te beginnen met de goede trillingen die we zingen of spreken. Onze vrijwilligers zingen "The Wonderful Song" met de oudsten, en we raden de oudsten aan om hun dag te beginnen door te zingen: "Ik ben geweldig, en dit is een geweldige dag."

Dit was een korte introductie van het gebruik van onze eigen stemmen voor 'klinken' of 'tonen', dat in de jaren zestig werd bedacht door Laurel Elizabeth Keyes. Dit zijn geluiden die we zelf creëren met onze eigen bedoelingen om onszelf te koesteren. Wat als we dit gebruiken in onze zorg voor ouderen in onze huizen, of hun huizen, of in gemeenschappen voor ouderenzorg waarin we werken? Met een glimlach betreden we de slaapkamer of de werkplek. Onthoud dat de hersenen uitstoten wat we erin stoppen. Dus onze glimlach komt uit ons lichaam in een trilling die de oudere zal voelen als "Ik ben blij om hier bij jou te zijn."

Ook zijn we rustig, zachtjes aan het neuriën of zingen we een positief, langzaam tot matig tempo lied. Dan zullen we vanaf deze glimlachende, "goede vibraties" plaats zeggen: "Goedemorgen, ___. Ik hoop dat je vannacht goed geslapen hebt. Vandaag wordt een mooie dag." We hebben de heilige eer gekregen om voor ouderen te zorgen, die prachtige wezens die de tijd van ultiem respect hebben bereikt. Ze hebben zoveel te leren aan alle jongere generaties.

Wat zijn enkele van hun favoriete liedjes die je met ze zou kunnen zingen? Onthoud wat dit voor hen zal doen - de verzorgende vibraties in hun lichaam. Trouwens, het maakt niet uit hoe je denkt dat je zingt. Als het met opzet vanuit het hart wordt gedaan met de bedoeling om u van dienst te zijn, wordt uw stem ontvangen alsof deze van een engel komt.

Voor degenen onder jullie die de ouderenzorggemeenschap betreden maar niet de praktische zorg bieden, jullie dragen nog steeds bij aan de vibrerende omgeving. Voordat je binnenkomt, zing of spreek: “Ik ben vrede, ik ben liefde, ik ben vreugde. Ik tril op deze frequenties.” Als je dan binnenkomt, weet dan dat je de eer hebt om de heilige ruimte met ouderen te delen.

Hoewel we ons richten op ouderenzorg, geldt dit ook voor iedereen van elke leeftijd voor wie we zijn geroepen om te dienen. We glimlachen en maken een positief verschil in het leven van iedereen met onze goede vibraties.